Zöldfűszerekkel sült csirkecomb tavaszi körettel
Hozzávalók személyenként:
- 1 db egész csirkecomb( bőrével együtt )
- Vaj, kókusz zsír, vagy olíva olaj ( a hús, valamint a zöldségek sütéséhez)
- Friss kerti zöldségek (ha nincs primőr, akkor jó a fagyasztott):
- Fűszerek:
-1 kiskanál őrölt rozmaring
-1 kiskanál majoranna
-1 kiskanálnyi kurkuma
-1 kiskanál vágott petrezselyem
-1csipetnyi só
-1 csipetnyi bors
- 1 serpenyő
- Sütőtál
Elkészítése:
A csirkecombokat tisztítsuk meg és óvatosan lazítsuk fel a bőrét, vigyázva nehogy kiszakadjon. A Rozmaringot, majorannát, kurkumát, petrezselymet a sóval és borssal, olíva olaj hozzáadásával keverjük ki egy csészében. A combokat helyezzük egy sütőtálba és locsoljuk meg a bőr alatti, majd a bőr feletti részt! A sütőtálat fedjük le és helyezzük 160°C-os sütőbe 1 órát sülni! Eközben tisztítsuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket és zsiradék, valamint só és bors hozzásadásával fedő alatt pároljuk ressre, vagy puhára őket. Az elkészült csirkecombokat a sütőből helyezzük bőrével felfelé, a megmaradt pecsenyelével együtt egy meleg serpenyőbe. A lével a combokat folyamatosan locsolagatva pirítsuk tovább.
Tipp: A csirkecombok, ezen a módon elkészítve nagyon szaftosak, omlósak és mélyen fűszerezett ízűek lesznek. Így azoknak is 100%-os lesz az ízélmény, akik egyébként nem kedvelik a bőrét!
Tálalás:
A comkat egyben helyezzük a tálra és kínáljuk hozzá a tavaszi köretet..... A zöldköretet nem igazán kedvelőknek természetesen tökéletes lehet bármilyen burgonya körettel pl: sült héjas, vagy vajas burgonyával, krokettel, friss rizses lecsóval és bármivel amit a család szeret!
Jó Étvágyat!