Sajtköpenyes csirkemell pestoval töltve

Hozzávalók (2főre):




 

 

 

 

Elkészítése:


1. A csirkemell szeleteket enyhén klopfoljuk és sózzuk meg, közben a sütőt kapcsoljuk be alsó-felső sütésre és állítsuk 160°C-ra.


2. A hús szeleteket kenjük meg alaposan a pestoval, majd hajtsuk félbe.


3. A félbe hajtott pestoval töltött szeleteket, tegyük egy sütő papírral lefedett tepsire. Szórjuk meg reszelt sajttal, zsemlemorzsával és locsoljunk a tetejére nány csepp olíva olajjal.


4. Helyezzük a sütőbe 160°C-on 25-percre. Miközben sül készítsük el a rizst.


5. A rizs az általános módon is elkészíthető, vagy akár meg is főzhetjük mint a tésztát!

Tipp: A rizs mennyiségéhez képest 1.8 szoros mennyiségű vizet tegyünk fel forrni, némi olajjal és sóval. Mikor forr tegyük bele a rizst, folyamatos kevergetés mellett forraljuk további egy percig, majd csökkentsük a hőfokot a legalacsonyabbra. Pároljuk lefedve 10-15 percig és pihentessük még 15 percig, apuha párolt rizst kapjunk.


6. A retkeket vékonyan szeleteljük fel.



Tálalása:


Az elkészített finom, gőzölgő rizs tetejére tegyünk a pirosra pirított töltött húsból, szórjuk meg a vékony szeletekre vágott retekkel és díszítsük bazsalikom levéllel.

 


Jó étvágyat!