Sajtköpenyes csirkemell pestoval töltve
Hozzávalók (2főre):
- 40 dkg csirkemell filé
- 4 evőkanál piros pesto (rosso)
- 3-3 dkg eidami és füstölt sajt lereszelt keveréke
- 20 dkg jázmin rizs
- 3-4 db kerti retek
- kevés olíva olaj
- só
- bors
- 1 teáskanál zsemlemorzsa
- bazsalikom levél
Elkészítése:
1. A csirkemell szeleteket enyhén klopfoljuk és sózzuk meg, közben a sütőt kapcsoljuk be alsó-felső sütésre és állítsuk 160°C-ra.
2. A hús szeleteket kenjük meg alaposan a pestoval, majd hajtsuk félbe.
3. A félbe hajtott pestoval töltött szeleteket, tegyük egy sütő papírral lefedett tepsire. Szórjuk meg reszelt sajttal, zsemlemorzsával és locsoljunk a tetejére nány csepp olíva olajjal.
4. Helyezzük a sütőbe 160°C-on 25-percre. Miközben sül készítsük el a rizst.
5. A rizs az általános módon is elkészíthető, vagy akár meg is főzhetjük mint a tésztát!
Tipp: A rizs mennyiségéhez képest 1.8 szoros mennyiségű vizet tegyünk fel forrni, némi olajjal és sóval. Mikor forr tegyük bele a rizst, folyamatos kevergetés mellett forraljuk további egy percig, majd csökkentsük a hőfokot a legalacsonyabbra. Pároljuk lefedve 10-15 percig és pihentessük még 15 percig, apuha párolt rizst kapjunk.
6. A retkeket vékonyan szeleteljük fel.
Tálalása:
Az elkészített finom, gőzölgő rizs tetejére tegyünk a pirosra pirított töltött húsból, szórjuk meg a vékony szeletekre vágott retekkel és díszítsük bazsalikom levéllel.
Jó étvágyat!