Rákos szendvics
Hozzávalók személyenként:
- 1 szendvicskenyér (lehetőleg rozsos)
- kevés vaj
- 1 kávéskanál mustár
- 1 tojás
- 1 ek majonéz
- kb. 3dkg koktélrák
- 1cikk paradicsom
- 1 szelet citrom
- kapor
Az elkészítése, vagy inkább az összeállítása ennek az igen közkedvelt szendvicsnek igen egyszerű! Nem kell mást tenni, mint az összetevőket az alapra, vagyis a szendvicskenyérre rétegenként felhelyezni. Kezdésnek kenjük meg vajjal, majd kevés mustárral. Helyezzük rá a felszeletelt tojást, szépen legyezőalakban elfektetve. Ezt követi 1 kanál majonéz, majd a lényeg, mely ez esetben a koktélrák! A díszítés teszi fel a pontot az Í-re, melyhez egy cikk paradicsomot, 1 szelet citromot és egy szál kaprot helyezzünk el dekorációnak..
Természetesen nem csak ez az egy módja van annak, hogy a szendvics, vendégváró előételből, különleges, felejthetetlen ételként tündököljön. Ám az biztos, hogy akik kedvelik a halas, ,,tengeri herkentyűs" ételeket, azoknak ez ínyenc csemege lesz!
Az alapanyagok többsége, többek között a koktélrák is beszerezhetőek bármelyik áruház Svéd Shopjában!
Smaklig måltid!