Pestos csirke spagettivel
Hozzávalók (2 személyre)
- 20 dkg csirkemell
- 3 evőkanál vörös pesto (pesto rosso)
- 2.5 dl tejszín (20 %-os)
- 1 gerezd fokhagyma (vékonyan szeletelve)
- 5 dkg jó minőségű zsíros kemény sajt (grana padano)
- só
- frissen őrölt feketebors
- olíva olaj
- 30 dkg spagetti tészta (friss, vagy száraz)
Elkészítése:
1. A csirkemellet mossuk le, itassuk le róla a felesleges vizet és vágjuk kis kocákra.
2. Egy lábosba tegyünk fel a tészta megfőzéséhez egy nagy csipet sóval vizet és forraljuk fel.
3. Egy nagyobb serpenyőt forrósítsunk fel, öntsünk bele 1 evőkanálnyi olíva olajat, majd süssük át benne a kockázott csirkemellet egészen addig, míg ki nem fehéredik.
4. Mikor a csirke már jó, adjuk hozzá a pestot. Ízesítsük sóval, borssal, fokhagymávalés egy nagy csipetnyi parmezán sajttal.
5. Pirítsuk 2 percig közepes hőfokon, majd öntsük fel a tejszínnel és húzzuk félre!
6. Mikor a tészta forr, tegyük bele a tésztát és folyamatos figyelés mellett főzzük meg, de csak addig, míg a tészta belseje még roppan, vagyis ,,al denete” marad.
Fontos: A főzővizet tegyük félre mindaddig, amíg az étel el nem készül! A tészta és a mártás összeforralásánál ennek a segítségével fogjuk elérni a még tökéletesebb ízt és állagot!
7. A ,,pestos csirkét” tegyük vissza a tűzhelyre és adjuk hozzá az elkészült tésztát, valamint a főzővízből is kb. 1 dl-t. Az egészet közepes hőfokon forraljuk át, hogy a tészta felszívja és átvegye az ízeket.
8. Az egészet frissen és forrón, reszelt sajttal a tetején tálaljuk!
Jó étvágyat!