Pestos csirke spagettivel

Hozzávalók (2 személyre)

 

 

 

 

 

 




Elkészítése:



1. A csirkemellet mossuk le, itassuk le róla a felesleges vizet és vágjuk kis kocákra.


2. Egy lábosba tegyünk fel a tészta megfőzéséhez egy nagy csipet sóval vizet és forraljuk fel.


3. Egy nagyobb serpenyőt forrósítsunk fel, öntsünk bele 1 evőkanálnyi olíva olajat, majd süssük át benne a kockázott csirkemellet egészen addig, míg ki nem fehéredik.


4. Mikor a csirke már jó, adjuk hozzá a pestot. Ízesítsük sóval, borssal, fokhagymávalés egy nagy csipetnyi parmezán sajttal.


5. Pirítsuk 2 percig közepes hőfokon, majd öntsük fel a tejszínnel és húzzuk félre!


6. Mikor a tészta forr, tegyük bele a tésztát és folyamatos figyelés mellett főzzük meg, de csak addig, míg a tészta belseje még roppan, vagyis ,,al denete” marad.


Fontos: A főzővizet tegyük félre mindaddig, amíg az étel el nem készül! A tészta és a mártás összeforralásánál ennek a segítségével fogjuk elérni a még tökéletesebb ízt és állagot!


7. A ,,pestos csirkét” tegyük vissza a tűzhelyre és adjuk hozzá az elkészült tésztát, valamint a főzővízből is kb. 1 dl-t. Az egészet közepes hőfokon forraljuk át, hogy a tészta felszívja és átvegye az ízeket.


8. Az egészet frissen és forrón, reszelt sajttal a tetején tálaljuk!

 

Jó étvágyat!