Mustáros comb, tavaszi fűszeres burgonyával..

A kakukkfű nagyon jól használható fűszer, mely remekül illik a sült és párolt ételekhez. Legjobb frissen használni, hiszen illékony olajai ilyenkor intenzívebben fejtik ki hatásukat. Sertéshez egyenesen kiváló, így ha sikerül szereznünk, vagy már eleve nő otthon a fűszerkertünkben, akkor semmiféleképpen se felejtsük el ezt a receptet! Aki egyszer kipróbálja, az biztosan hamar felveszi a receptjei közé!

 

kakukkfüves-mustáros comb

Hozzávalók (2 személyre):

 

 

 

 

 

 


*Tipp: Célszerű a húsokat már a sütés előtt legalább néhány órával, de jobb esetben akár egy-két nappal is bepácolni. Ezáltal nem csak az jó ízeket szívják magukba, de a páclében található fűszereknek köszönhetően a hús el kezd érni, ezáltal puhább és omlósabb lesz a végeredmény!

 

Elkészítése:

 

1.* A sertéscomb szeleteket tegyük egy üvegtálba, adjuk hozzá a mustárt, a rozmaring szálat, a zúzott fokhagymát. Szórjuk meg kevés borssal, tegyünk rá két kanál olíva olajat, majd alaposan forgassuk át az egészet.


2. Az egyik serpenyőt hevítsük fel és tegyük rá a hús szeleteket. Súzzuk meg, enyhén süssük át mindkét oldalát. Adjunk hozzá 2-2,5 dl alaplevet, vagy vizet és lefedve pároljuk kb. 20 percen keresztül, majd pótolva a folyadékot ismételten további 20 percig.

 

3. Közben hámozzuk meg a burgonyát, a hagymát, majd vágjuk fel őket hosszúkás, de keskeny cikkekre.

 

4. Tegyünk egy serpenyőbe 2 evőkanál napraforgó olajat, vagy kókusz zsírt. Melegítsük fel és dobjuk rá az előkészített burgonyát.

 

5. Sózzuk, fedjük le és folyamatosan rázogatva-kevergetve  kezdjük el pirítani.


6. Úgy 5-6 perc elteltével adjuk hozzá a mexicói zöldségeket (ceruzababot, kukoricát, zöldborsót, kaliforniai paprikát), valamint a cikkekre vágott lilahagymát. Ízesítsük friss kakukkfűvel, őrölt borssal, és fűszerpaprikával.


7. Az egészet alaposan forgassuk át és fedő alatt úgy 15 perc alatt süssük-pároljuk kellemesen roppanósan puhára (ressre), figyelve, hogy a burgonya ezalatt megpuhuljon.


8. Miután a köret elkészült, tegyük félre és fejezzük be a hússzeletek párolását. Fontos, hogy addig pároljuk míg egészen omlósak és puhák nem lesznek!


9. Tálaláskor halmozzuk a tányérra a köretet, tegyük rá a hús szeleteket és szórjunk mellé náhány szem friss koktélparadicsomot, hogy ne csak mutatósabb, de még frissebb és ízletesebb legyen a végeredmény.


Jó étvágyat!