Medvehagymás csirkerolád.........
Hozzávalók 2 főre:
- Személyenként 15-20 dkg csirke, vagy jérce ( mell, vagy comb filé)
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 5 dkg sütésre alkalmas sajt (félkemény, zsíros fajta)
- Só
- Bors
- Édesmustár ( a hússzeletek megkenéséhez)
- Olíva olaj
- Tepsi vagy Yénai
- Jó kés!
Az elkészítés előkészülettel kb. 40 perc :
A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre és hosszában vékonyan irdaljuk be (vágjunk vékony párhuzamos csíkokat).Ezt az oldalát hintsük meg enyhén sóval, valamint borssal és kenjük meg vékonyan a mustárral. A medvehagymát késsel vagy ollóval vágjuk fel apró csíkokra, majd osszuk el egyenlően a hús szeletek már fűszerezett oldalán. A sütőt tegyük 155°C-ra alsó-felső sütésre, a hőlégkeverésre most nincs szükségünk! Az előkészített szeleteket hosszanti irányban szorosan tekerjük fel, helyezzük el a kiolajozott sütőtálba és mindegyik rolád tetejét koronázzuk meg reszelt sajttal. Sütőbe helyezés elött locsoljuk meg olíva olajjal, majd süssük 30 percig (amíg a sajt rá nem pirul). Ha csirkecomb filéket ( kicsontozott combot ) használunk akkor bőrével együtt használjuk és a sütés ne félóráig, hanem 40 percig tartson, valamint a sütőtálat célszerű 20-25 percig (alufóliával) lefedni és csak azután pirítva sütni.
Mi legyen a köret hozzá? Bármi, ami az éléskamrában lapul, vagy szezonális és finom! Mindenki döntse el a maga és a család ízlése szerint ............
Jó Étvágyat hozzá!