Medvehagymás csirkerolád.........

Hozzávalók 2 főre:

 

 

 

Az elkészítés előkészülettel kb. 40 perc :

 




A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre és hosszában vékonyan irdaljuk be (vágjunk vékony párhuzamos csíkokat).Ezt az oldalát hintsük meg enyhén sóval, valamint borssal és kenjük meg vékonyan a mustárral. A medvehagymát késsel vagy ollóval vágjuk fel apró csíkokra, majd osszuk el egyenlően a hús szeletek már fűszerezett oldalán. A sütőt tegyük 155°C-ra alsó-felső sütésre, a hőlégkeverésre most nincs szükségünk! Az előkészített szeleteket hosszanti irányban szorosan tekerjük fel, helyezzük el a kiolajozott sütőtálba és mindegyik rolád tetejét koronázzuk meg reszelt sajttal. Sütőbe helyezés elött locsoljuk meg olíva olajjal, majd süssük 30 percig (amíg a sajt rá nem pirul). Ha csirkecomb filéket ( kicsontozott combot ) használunk akkor bőrével együtt használjuk és a sütés ne félóráig, hanem 40 percig tartson, valamint a sütőtálat célszerű 20-25 percig (alufóliával) lefedni és csak azután pirítva sütni.

Mi legyen a köret hozzá? Bármi, ami az éléskamrában lapul, vagy szezonális és finom! Mindenki döntse el a maga és a család ízlése szerint ............




Jó Étvágyat hozzá!