Marokkói csirkeragu, sült paprikával.

Hozzávalók:

 

 

 

 

 

 

 

 




Előkészületek:

A kisebbik serpenyőt forrósítsuk fel magas hőmérsékletre, szórjuk bele a fenyőmagot és folyamatosan rázogatva pirítsuk meg. Amikor elkészült egy kis csészébe tegyük félre tálalásig. A paprikákat jól mossuk meg, majd egy papírtörlővel itassuk szárazra. Az előzőleg használt serpenyőt ismételten hevítsük fel, de most csak közepesen melegre. Tegyünk bele kevés zsiradékot és a paprikák minedegyik oldalát fokozatosan süssük mindaddig, míg ráncossá kezd válni! Ekkor tegyük félre a paprikákat lefedve, vagy alufóliába tekerve egészen tálalásig (ennek a célja csupán, hogy ne hüljenek ki).  A rizst is érdemes előre elkészíteni! Lehet párolni: Forraljunk fel dupla annyi vizet kevés só hozzáadásával, mint amennyi a rizs mennyisége. Kevés zsiradékon folyamatos kevergetés mellett fehéredésig pirítsuk a rizst, majd alacsonyra véve a hőmérsékletet, adjuk hozzá a vizet és lefedve 10-15 perc alatt pároljuk puhára. Egyszerűbb módszer a főzés, mely ugyanúgy történik, mint a tészták esetében: Forrásban lévő sós vízben főzzük meg a rizst. Mikor kellőképpen megpuhult, szűrjük le, meleg vízzel öblítsük le és hagyjuk, hogy alaposan lecsepegjen.

Következhet az elkészítés:



A nagyobbik serpenyőt forrósítsuk fel, majd tegyük bele a zsiradékot, mellyel tovább hevítjük. Mikor már egészen felforrósodott, akkor tegyük bele a koriandert, kurkumát, a barnacukrot, valamint néhány pirítást követően a csíkozott csirkemellet is. Folyamatosan rázogassuk és kevergessük egészen addig míga hús el nem kezd kifehéredni. Ekkor adjuk hozzá  a mustárt, a citromlevet, sózzuk és magas hőmérsékleten 2-3 perc további pirítást követően hozzáadjuk a kókusztejet (vagy tejszínt), mellyel közepes hőmérsékleten 1-2 perc alatt beforraljuk. Kóstolás után, kellemesen pikáns, enyhén savanykás ragut kell kapnunk.

 

Tálalása:

 

A rizst tegyük kis méretű salátás tálba, alaposan nyomkodjuk meg és fejjel lefelé borítsuk a tányérra. Tegyünk mellé a raguból, a paprikát ( aki nem szereti a héját könnyedén le tudja húzni a sütést követően), hosszában vágjuk ketté és tegyük a rizs tetejére, szórjuk meg kevés pirított fenyőmaggal és díszítsük koriander, vagy pertezselyem levéllel.

 

Ebben a formájában is igen ízletes, viszont egyaránt remek hozzá a cous-cous, bulgur, mediterrán, vagy wok zöldségek. Fontos, hogy fantáziánkat engedjük szabadon és csak a Jó Ízlésünk tarsa kordában, így biztos, hogy mindig finom és változatos ételeket kapunk!

 

Sok Sikert!