Jughurtos-Currys csirkemell, Saláta ágyon..
Hozzávalók:
- 35-40 dkg csirkemell (szeletelve)
- 400 ml alacsony zsírtartalmú joghurt
- 1 db kisebb jégsaláta (apróra tépve)
- 1 db kaliforniai paprika (csíkozva)
- 1/2 kígyóuborka (csíkozva)
- 1/4 lilakáposzta (vákonyra szeletelve, vagy gyalulva)
- Fokhagyma (1 gerezd szétnyomva, vagy reszelve)
- Curry por
- Citromlé (néhány csepp)
- Kapor
- Só
- Fehérbors
- Méz (akác, vagy virágméz)
- Olaj
- Serpenyő
- Tál a pácoláshoz és a salátához
Elkészítési idő kb. 15 perc!
Elkészítése rendkívül egyszerű: - A joghurt 3/4-ed részét ízesítjük egy csipetnyi sóval, kaporral és egy kiskanálnyi mézzel. Ez lesz a salátaöntetünk, melyet célszerű legelőször elkészítenünk, hogy az ízek minél jobban összeérjenek! Második lépésként készítsük el a salátánkat, mely alapjáúl (ágyként) fog szolgálni az elkészített ételünknek. A feldarabolt, leszeletelt és apróra összetépkedett alkotórészeket egy salátás tálban alaposan forgassuk össze és tálalásig tegyük félre. A leszeletelt csirkemell filéket alaposan szórjuk meg curryvel, adjuk hozzá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a maradék joghuttal alaposan forgassuk össze. Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten olajat melegítünk, melyben megsütjük a füszerezett hús szeleteket. Fontos, hogy a csirkehúst mindig jól süssük át! 1-1,5 cm vastagságú szeleteknél, oldalanként 3-4 perc sütéssel biztosan átsült és egyben szaftos húsokat kapunk. Amint ezekkel megvagyunk, nincs is más hátra.........
Következhet a tálalás:- Tányér, vagy tál közepére halmozzuk a salátát, melyre ráhelyezzük a még forró fokhagymás-currys csirkemell szeleteket. Az egész tetejét meglocsoljuk a dressinggel, kevés olíva olajat és frissen facsart citromlevet csepegtetünk rá.
Készítsd el Te is és oszd meg fényképpel Facebook oldalunkon! :)
Good Luck!