Jughurtban pácolt csirke currys-rizzsel.

Ki ne hallott volna már a Tandori csirkéről, vagy éppen a garam masaláról? Ha még sem tudod mi az, akkor nyugodtan elkezdheted ezzel a recepttel a tanulást az indiai konyha világában. Akik viszont jól tudják a választ, azok se menjenek el csak úgy el e recept mellett, hiszen ezt nekik is érdemes lesz kipróbálniuk.


Hozzávalók 2 főre:

 

 

 

 

 

 

Elkészítése:



1. A csirkemellet megmossuk és papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges vizet.


2. Összerakjuk a jughurtos pácot (a legjobb egy nappal az elkészítés előtt, hogy összeérjenek az ízek): - az üvegtálba beletesszük a joghurtot, az összetört fokhagymát, a borsot, a koriandert, a fűszerpaprikát és egy nagy csipetnyi sót. Az egészet alaposan összekeverjük és a csirkemell szeletekkel egybeforgatva legalább egy órára lefedve betesszük a hűtőbe, (de ha 1 napot pihen, akkor még finomabb lesz).


3. Amíg a hús pácolódik elkészítjük hozzá a köretet: - egy lábosba feltesszük a legalább ötszörös mennyiségű vizet forrni, mint amennyi a rizs mennyisége, a vizet sózzuk meg és szórjunk bele egy teáskanálnyi curryt is.

 

4. Ha a víz forr, akkor egyszerűen csak öntsük bele a rizst, mint ha tésztát főznénk, időnként megkevergetve kb. 10-15 perc alatt, közepes hőfokon főzzük puhára a rizst, majd szűrőn keresztül öblítsük le langyos vízzel, és hagyjuk lecsepegni és egy tálba tegyük félre tálalásig.


5. A serpenyőt hevítsük fel, tegyünk bele, két evőkanálnyi olajat, vagy kókusz zsírt.


6. A bepácolt hússzeleteket közepes hőmérsékleten süssük oldalanként 4-5 percig, fedjük le és ugyanennyi ideig pihentessük őket.


7. Tálaláskor helyezzük az egészet ízlésesen tányérra, kínálhatunk mellé joghurtot, friss salátát vagy zöldségeket nyersen és akár párolva is.


Tipp:Tálaláskor minden legyen kellően meleg, vagy inkább forró. Ha szükséges, akkor nyugodtan melegítsük meg mikrohullámú sütőben egy perc alatt a rizst, vagy akár a hús szeleteket is.


Jó étvágyat!