Grapefriuttal puhított kardhal salátával

Előételként, vagy főételként Kardhal?.... Na azt hol fogok kapni? Ha azt gondolod, hogy nehezebben beszerezhető ez a halfajta, akkor részben igazad van. Azonban nagyobb Áruházakban, jobb halas boltok kínálatában, vagy esetleg hipermarketek fagyasztott termékei között sűrűn kapható! Természetesen alternatívaképpen elkészíthető másfajta halak húsából is. Ebben az esetben célszerű szálkával nem rendelkező, vagy már filézett, tömör, szárazabb húsú tengeri halat választani, (durbincs, tőkehal, lepényhal, tengeri sügér, ördöghal, vörös márna..) vagy édesvizi halat venni, (pisztráng, busa, kecsege) mivel a kardhal is ebbe a kategóriába tartozik. A lényeg a hal minősége és frissesége legyen, hiszen főzésben is mindig ez a legfontosabb szempont!

 

Hozzávalók (személyenként):

 

 

A salátához:


 

Az elkészítése ennek az ételnek is roppant egyszerű és az előkészületet követően nyagyon gyors is!

 

 

 

1. Készítsük el a marináló levet. A grapefruit levében keverjük el az olíva olajat és a fűszereket ( só, bors, koriander).

2. A halat tegyük egy mélyebb tányérba, vagy tálba és öntsük le a fűszeres marináddal.

3. Pihentessük a halat a páclében fél órát! Ennek a szerepe nagyon fontos, mivel a grapefruitban található szervessav.

segít a halhúsban található enzimek lebontásában, ezáltal a sokkal puhább lesz a hal húsa (szinte megfő).

4. Eközben készítsük el a salátát. A ruccolát, madársalátát, julien zellert, narancsot, mandarint, szójaszószt,

balzsamecetet és olíva olajat keverjük egy tálban össze.

5. Forrósítsuk fel a serpenyőt és a páclével együtt 1-1 percig pirítsuk a hal midkét oldalát! Nem kell mindenképpen "jól" átsütni a halat mivel a marinálással szinte "megfőtt" a hal húsa.

6. Tálajuk az egészet saláta ágyon és locsoljuk meg a serpenyőben maradt mártással!



Sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat hozzá!