Durbincs genovai pestoval..

    Hozzávalók 2 főre:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az elkészítése ennek az ételnek valójában roppant egyszerű, így a halat kedvelők bátran elkészíthetik ezt a mediterrán fogást, akár percek alatt is!A hal filéket felmelegített serpenyőben kevés olívaolaj hozzáadásával, bőrös oldalával lefelé kezdjük sütni (oldalanként csupán egy percig). Mikor kész egy tányérra félretesszük és a serpenyőbe beledobjuk a ceruzababot. Egy percig magas hőmérsékleten pirítjuk, majd jöhet a cukkini. Tovább pírítjuk az egészet, csak mostmár két percig. Ekkor hozzáadjuk a pestot, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és a hőmérsékletet közepesre mérsékelve 2-3 percig továb pároljuk. Az egészet néhány csep tejszín hozzáadásával tehetjük krémesebbé.

 

Könnyű, nyárias fogás, mely nem csak durbincsból és nem csupán csak előételként állja meg a helyét......