Durbincs genovai pestoval..
Hozzávalók 2 főre:
- 1 nagyobb, úgy 70 dkg-os durbincs, vagy a filéje
- 1 nagyobb cukkini (apróra kockázva)
- 10 dkg ceruzabab (darabolva)
- 2 evőkanál pesto
- fokhagyma (szétzúzva)
- olíva olaj
- só
- bors
- kevés tejszín (elhagyható)
- 1 serpenyő
Az elkészítése ennek az ételnek valójában roppant egyszerű, így a halat kedvelők bátran elkészíthetik ezt a mediterrán fogást, akár percek alatt is!A hal filéket felmelegített serpenyőben kevés olívaolaj hozzáadásával, bőrös oldalával lefelé kezdjük sütni (oldalanként csupán egy percig). Mikor kész egy tányérra félretesszük és a serpenyőbe beledobjuk a ceruzababot. Egy percig magas hőmérsékleten pirítjuk, majd jöhet a cukkini. Tovább pírítjuk az egészet, csak mostmár két percig. Ekkor hozzáadjuk a pestot, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és a hőmérsékletet közepesre mérsékelve 2-3 percig továb pároljuk. Az egészet néhány csep tejszín hozzáadásával tehetjük krémesebbé.
Könnyű, nyárias fogás, mely nem csak durbincsból és nem csupán csak előételként állja meg a helyét......