Céklás-Káposztasaláta
Amire szükségünk lesz.:
- ½ kisebb lila, vagy fehér fejes káposzta
- egy közepes nyers cékla, vagy az ecetes kész változata
- tejföl
- majonéz
- só
- cukor
- fehérbors
- citromlé, és (vagy) mustár
Nem kell megijedni..! Bár lehet, hogy tényleg furcsán hangzik, mégis rendkívül finom és mindemellett persze egészséges is ez a saláta. A téli és ezzel együtt a fagyos idő beköszöntével, szervezetünknek fokozottabban szüksége van vitaminokra, ásványi anyagokra, bár ez nem jelenti azt hogy ez a hangzatos saláta nem ugyanannyira kiváló bármely időszakban évszaktól függetlenül. Mindezek mellett persze az sem probléma, ha egy kicsivel több kalóriát viszünk be a testünkbe, ezzel is támogatva a fokozott energia felhasználásunkat. Ez a saláta a remek választás, ha különleges, finom, tápláló, valamint szinte mindennel jól összekombinálható és egyszerűen elkészíthető finomságot szeretnénk enni.
Elkészítése.: Készítsünk úgy 5 evőkanál majonézből, 2-3 evőkanál tejfölből tartármártást. Ízesítsük cukorral, sóval, fehérborssal, némi citrommal és (vagy) mustárral. Tisztítsuk meg a káposztát, majd a felét gyaluljuk le vagy szeleteljük vékonyra. A céklát szeleteljük apró csíkokra (julienne), ha frissel dolgozunk, szintén tisztítsuk meg és vágjuk csíkokra. A káposztát keverjük össze a céklával és adjuk hozzá a tartármártást. Kóstoljuk meg és ha esetleg szükséges, ízesítsünk rajta. Természetesen mint szinte minden étel ez is úgy a legfinomabb, ha néhány órát áll míg az ízek össze nem érnek.
Tényleg nagyon egyszerű, akár néhány perc alatt is elkészíthető, mégis különleges ez a saláta. Mindezek mellett remekül illeszkedik szinte bármilyen sülthöz, valamint körethez egyaránt…
Aki egyszer kipróbálja, biztosan megszereti..