Amerikai palacsinta
Hozzávalók:
- Búza finomliszt (50 dkg)
- Tej (0,5 liter) lehetőleg magas zsírtartalmú
- Vaj (5 dkg)
- Tojás (2 db)
- Bourbon vanília vagy aroma (1 teáskanálnyi)
- Fahéj( késhegynyi)
- Só (cspietnyi)
- Cukor ( 2 csapott evőkanálnyi)
- Sütőpor ( kávéskanálnyi)
- Keverőtál
- Habverő, vagy robotgép
- Palacsintasütő
- Merőkanál
- És persze bármi amit szeretünk: -Juharszirup
-Lekvár
-Nugát krém
-Friss gyümölcsök.......stb
Mint tudjok a számtalan amerikai filmből, az "új" kontinensen gyakran eszik ezt a finomságot reggelinek, akár édesen, vagy sósan. A hazánkban elterjedt eredeti palacsintához képest ez inkább piskóta szerű, ám némileg tartalmasabb változata. Az elkészítése nem bonyolultabb a "sima" palacsintáénál, csupán az összetevők melyek gazdagítják kissé a nevezett ételt.
Elkészítése: - Kezdetnek olvasszuk fel a vajat és kissé hagyjuk, hogy kihűljön. Az egész tojásokat a cukorral, vaníliával és a csipet sóval külön tálban verjük fel jó alaposan, míg habos nem lesz. Ezután lassú kevergetés mellet adjuk hozzá a vajat. Miután kész a keverék rakjuk félre. Egy külön tálba tegyük ( vagy szitáljuk ) bele a a lisztet, a fahéjat, a sütőporral, majd ezután adjuk hozzá az előzőleg elkészített keveréket és a tejjel fokozatosan felöntve, ( kézi, vagy gépi habverővel ) keverjük simára mindaddig míg homogén, krém szerűen folyó palacsinta masszát nem kapunk!
A palacsintasütőt magas hőmérsékleten felmelegítjük, és a hőforráson hagyva középre csorgatjuk a palacsinta tésztát. Körülbelül 1,5-2 percig sütjük oldalanként, míg szép aranysárga karamellizált színt nem kap a benne lévő cukortól.
Fogyasztható ízlés szerint bármivel! Vállalkozó kedvűeknek ajánlom a juharszirupos sült baconos változatot, mely a legnépszerűbbnek mondott az Egyesült Államokban!
Enjoy.